BakverkBrödChoklad

Triple chocolate scones

DSC_2160DSC_2172DSC_2175DSC_2186

Söndag betyder lyxfrukost och denna morgon gjorde jag en ny variant på scones som var ta mig tusan bland de godaste jag ätit! Gjorde scones från mitt recept men tillsatte även grovhackad mörk, vit och mjölkchoklad i smeten. Till detta serverade jag nutella och färska jordgubbar. En riktig chokladbomb och kanske inte den nyttigaste frukosten men oj så gott!

Här ska ni få receptet:

Till ca 6 st:

7,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

0,5 dl råsocker

125 g smör

1 ägg

2 dl mjölk

50 g mörk choklad

50 g vit choklad

50 g mjölkchoklad

Ägg, råsocker till pensling

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och råsocker i en bunke. Skiva ner smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Grovhacka chokladen och vänd ner denna och rör om. Vispa samman ägg och mjölk och blanda sedan ner vätskan i de torra ingredienserna tills du får en deg. Platta ut degen till en längd, ca 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över råsocker. Grädda dina scones till en gyllenbrun färg i mitten av ugnen i ca 10 min. Klart!

Servera när de fortfarande är varma med nutella & jordgubbar, mums! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *