Bakverk, Mjuka kakor

Sockerkaka

DSC_6881 DSC_6887 DSC_6890

Ibland behöver man inte krångla till det eller smaksätta ett bakverk för mycket. En sockerkaka i all sin enkelhet kan vara nog så gott! Jag har provat en del olika recept och många gånger har den antingen blivit för torr eller smaklös. Det här receptet däremot tycker jag är det överlägset bästa och gör sockerkakan otroligt saftig, luftig och god!

3 ägg

2,5 dl socker

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

75 g smält smör

2 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

1 nypa salt

(Smör och ströbröd till formen)

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ordentligt vitt och pösigt. Viktigt att inte slarva här, annars blir sockerkakan inte luftig. Smält smöret och rör ner mjölken, blanda ner i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser för sig och vispa försiktigt ner dessa i smeten.

Smöra och bröa en sockerkaksform och häll ner smeten i denna. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna något och stjälp sedan upp den på ett fat eller galler.

3 Comments

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »