Semmelmuffins

DSC_6706DSC_6689 DSC_6691DSC_6695 DSC_6698 DSC_6704 DSC_6706

Hej på er, hoppas ni har en härlig helg! 

Trots att denna tid på året är ganska grå och trist finns det ju något som jag tokälskar med denna tid och det är semlor. Blir alltid lika lycklig när jag ser första semlan för året 🙂 Jag gör alltid mina egna och med extra mycket kardemumma i bullen, extra mycket mandelmassa och massor av vanilj i grädden. Extra allt helt enkelt och det finns inga semlor som slår hemmagjorda! Semlor tar dock lite tid att göra och har man inte denna tid är dessa semmelmuffins ett supergott alternativ till den klassiska semlan! Vetebullen byts ut till klassiska muffins som är smaksatta med kardemumma och dessa tillsammans med den hemgjorda mandelmassan och vaniljgrädden förgyllde min söndag minst sagt. Så otroligt goda!!

Till ca 12 st

Muffins:

4 ägg

3 dl socker

4 dl vetemjöl

2,5 tsk kardemumma

2,5 tsk bakpulver

1 dl mjölk

100 smör

Mandelmassa:

250 g sötmandel

2 dl socker

Garnering:

5 dl grädde

2 tsk vaniljsocker

Florsocker

Muffins: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastull och tillsätt denna i äggblandningen tillsammans med resterande ingredienser. Rör om och häll ner smeten till 2/3 i en smörad muffinsform. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10-11 minuter.

Mandelmassa: Skålla mandlarna genom att koka upp dem med vatten, kyla i iskallt vatten och sedan trycka ut dem ur skalet. Mixa mandlarna i en mixer tills du får ett fint pulver. Tillsätt sockret och mixa med mandelmjölet tills blandningen blir slät och varm. Kan ta några minuter.

Vispa grädden och vaniljsockret. Skär av toppen på muffinsen, gröp ur lite av muffinsen och lägg ner en klick mandelmassa. Spritsa över vispgrädden och lägg på locket och sikta till sist över lite florsocker 

DSC_6693

Leave a Comment