Bakverk,  Cupcakes,  Mjuka kakor

Rosa bandet cupcakes

DSC_4740DSC_4709

Som ni säkerligen vet har cancerfonden sin rosa bandet kampanj under oktober månad med syfte att sprida kunskap om bröstcancer, finansiera cancerforskning och bedriva påverkansarbete. Cancer är något som tyvärr drabbar var och en av oss på ett annat sätt i vår omgivning och jag själv har förlorat närstående och varit med om närstående som gått genom detta och vill kunna göra så mycket som det bara är möjligt för att hjälpa cancerforskningen att få bukt på denna hemska och vidriga sjukdom. Idag är det sista dagen för denna kampanj i år och jag hoppas ni också bidragit på ett eller annat vis. Så här skriver cancerfonden på sin hemsida:

Varje år får cirka 7 000 kvinnor beskedet att de har bröstcancer. Det innebär att var nionde kvinna drabbas någon gång i livet. Antalet bröstcancerdiagnoser i Sverige ökar, men samtidigt blir de som överlever allt fler. Cancerfondens mål är att ännu fler ska överleva – ett mål som bara kan bli verklighet genom framgångsrik forskning.” 

Cancer över lag skrämmer mig fruktansvärt mycket och jag önskade att jag hade superkrafter och kunde utrota sjukdomen från denna värld så att ingen skulle bli drabbad. Man läser och hör allt för ofta om allt för unga människor som drabbas och det knyter sig i magen och trycker bakom ögonlocken på mig varenda gång. Tyvärr så har jag inte dessa superkrafter som jag önskat men det jag kan göra är att stödja cancerforskningen så mycket som det bara är möjligt och detta gör jag genom att vara månadsgivare.

Om du inte redan bidragit till cancerforskningen så ber jag dig att gå in på deras hemsida och bli månadsgivare eller bidra till forskningen på något annat sätt om ni har möjlighet. Varenda krona kan vara livsviktig 

Eftersom det är sista dagen idag på kampanjen bestämde jag mig för att göra rosa bandet cupcakes till fredagsmyset ikväll! De fick bli i smak av choklad med cream cheese frosting.

För ca 12 st:

Muffins

60 g smör

2 dl mjöl

1 dl mjölk

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 dl socker

1 ägg 

4 msk kakao

Frosting

4,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

100 g philadelphiaost

1 msk färskpressad citron

60 g smör

Rosa marsipan och silverkulor till dekoration

Muffins: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och klicka sedan ner smöret. Tillsätt mjölken under omrörning tills du får en jämn smet. Häll tillsist ner ägget under långsam omrörning i ca 1 minut. Häll i smeten i muffinsformar och fyll upp till ungefär hälften av formarna. Sätt in i mitten av ugnen i 20 minuter.

Frosting: Blanda florsocker, vaniljsocker, smör och citron tills du får en grynig massa. Tillsätt philadelphiaosten och rör runt tills du får en jämn och slät frosting.

När muffinsen svalnat, spritsa frostingen på muffinsen och dekorera sedan med rosa marsipan och silverkulor!

Kram 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »