Rädda smörkräm som skurit sig
Bakverk

Rädda smörkräm som skurit sig

Hej på er denna måndag!

Tänkte börja denna vecka med att ge er ett superbra tips när de kommer till smörkräm. Man använder ju smörkräm i ganska mycket, allt ifrån tårtor o cupcakes till biskvier o rulltårtor och ärligt talat så är de ju inte mycket som slår en riktigt god och len smörkräm som fullkomligt smälter i munnen. Jag älskar smörkräm och speciellt att arbeta med den. Man kan göra så mycket fint och den är oftast väldigt tacksam att arbeta med. Dock är de väldigt lätt att den skär sig, de har hänt mig antal gånger och detta beror oftast på för stora temperaturskillnad mellan de olika ingredienserna när man blandar ihop smörkrämen. De bästa man då kan göra för att undvika att få en skuren smörkräm är att använda sig av rumstempererade ingredienser så slipper man med största sannolikhet att den skär sig.

Skulle de vara så att smörkrämen ändå skär sig behöver man absolut inte slänga den utan de går i de allra flesta fall att rädda den. De man då ska göra är att ta 1/3 av den skurna smörkrämen och värma i micron. Därefter röra runt lite i den när den smält, hälla ner över den skurna delen och röra om försiktigt. Denna procedur kan behöva upprepas ett par gånger innan smörkrämen blir helt slät igen men tid nog kommer ni få en fin smörkräm igen. Jag har hittills aldrig behövt slänga en smörkräm när jag använt mig av detta knep vilket ni inte heller kommer behöva! 🙂

Hoppas detta kan vara lite till hjälp. Jag vet själv hur frustrerande de kan vara när man ställt sig o bakat och så blir de inte bra. Men som tur är kan man i de flesta fall rädda upp situationen.

Lycka till!

Kram

26 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »