Påskcupcakes

DSC_7860 DSC_7872 DSC_7882 DSC_7883 DSC_7895

Tänk att det redan är påsk nästa vecka! Tycker det är så skönt att man tagit sig genom januari och februari som bara är gråa och trista. När väl påsken kommer känns det att våren är här officiellt och visst är det underbart!! Tänkte därför ge lite inspiration till kommande påskfirande och först ut blir dessa påskcupcakes som består av citronmuffins och vit chokladfrosting. Har dekorerat dem med gul marsipan och citron också för att få ännu mer påskkänsla! Jättegoda blev dem och jag tror de skulle bli uppskattade om ni bjöd på dem. Vi får besök imorgon från Sverige så vi får se om dem blir godkända då eller inte 😉

Citronmuffins ca 12 st:

2 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

150 g smör

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker 

0,75 dl mjölk

0,25 dl citronsaft

skal från en citron

1 nypa salt

Vit chokladfrosting till ca 12 st cupcakes:

100 g vit choklad

1 paket philadelphiaost (185 g)

3 dl florsocker

150 g rumsvarmt smör

Dekoration:

Gul marsipan

Citron

Strössel

Citronmuffins: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt 1 ägg i taget under omrörning och sedan mjölk och citronsaft. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta sedan ner dessa. Tillsätt tillsist rivet citronskal. Klicka ut smeten i 12 st muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 11-13 min.

Vit chokladfrosting: Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Blanda smör till en mjuk massa. Ringla ner den vita chokladen i smöret under omrörnig. Blanda ner philadelphiaost och florsocker och blanda till en jämn frosting.

Dekoration: Jag valde att linda in mina muffins i gul marsipan som ni ser på bilderna. Detta gjorde genom att kavla ut marsipanen och skära till jämna längder som jag ringlade runt muffinsen. Knöt “fast” den med ett fint snöre. Efter ni gjort detta kan ni spritsa på frostingen och sedan dekorera med strössel och citron.

One thought on “Påskcupcakes

Leave a Comment