Pannkakssemla

DSC_4202DSC_4200Glad fettisdag!!

Idag ska här ätas semlor kan du tro. För en semmelälskare som mig är denna dagen bland de bästa 😉 Härom dagen fick jag veta att de också är pannkakans dag idag. De är så mycket dagar nu förtiden med olika bakverk och maträtter så de är lite svårt att ha koll på dem alla. Men tydligen så är det både fettisdag och pannkakans dag idag och härom dagen när jag tittade på tv-programmet Vardagspuls såg jag att de hade gjort den här varianten. Ja vet inte om detta är totalt galet eller om det faktiskt är en kul idé. Ja kände att jag var tvungen att testa och gjorde min egna variant istället. De smakar faktiskt jättegott och går snabbt att göra plus att de blir som små mumsbitar istället för en stor bakelse. Men givetvis är de inte inte i klass med vanliga semlor och mina semmelmuffins men de får fullt godkänt ändå. Ni får testa och avgöra själva helt enkelt o skapa er en uppfattning! 🙂

Vill ni göra mina semmelmuffins hittar ni dem här

Till ca 7 st pannkakor:

2 ägg

4 dl mjölk

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

25 g smält smör

1 tsk malen kardemumma

1 msk socker

Smör till stekning

Mandelmassa:

250 g sötmandel

2 dl socker

Grädde

Florsocker

Pannkakor: Vispa ägg och mjölk ordentligt. Häll ner lite av mjölet i taget och rör om under tiden för att undvika klumpar. Smält smöret och häll ner detta i smeten. Tillsätt vaniljsocker, socker, kardemumma och salt och rör om. Grädda pannkakorna på medelvärme. Låt svalna

Mandelmassa: Skålla mandlarna genom att koka upp dem med vatten, kyla i iskallt vatten och sedan trycka ut dem ur skalet. Mixa mandlarna i en mixer tills du får ett fint pulver. Tillsätt sockret och mixa med mandelmjölet tills blandningen blir slät och varm. Kan ta några minuter. Låt stå i kylen och vila i en kvart.

Ta sedan ut mandelmassan och häll i lite vispgrädde och rör om så mandelmassan får en lösare konsistens. Bred ett lager med mandelmassa på pannkakorna och rulla ihop. Skär pannkakan i lagom stora bitar och ställ på ett fat. Toppa med lättvispad grädde och florsocker.

Kram 

Leave a Comment