Bakverk,  Mjuka kakor

Kardemummakaka med äpplen

DSC_7510

Jag älskar kardemumma! Tycker det är så himla gott och den här kakan är helt underbar. Smakar perfekt mycket kardemumma och är så saftig. Istället för mjölk har jag i gräddfil som gör att kakan blir mycket saftigare och som pricket över i:et har jag även i äppelklyftor som jag blandat runt i mald ingefära och socker. Vill man skippa äpplena går det också bra. Oftast är detta ingredienser man har hemma i skafferiet så får man oväntat besök är denna kaka perfekt att baka ihop snabbt 😉

2 ägg

150 g smör

4 dl vetemjöl

2 dl gräddfil

1,5 dl socker

1 tsk mald kardemumma

1 tsk stött kardemumma

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Smör & ströbröd till formen

Fyllning:

0,5 tsk mald ingefära

1 tsk socker

1 stort äpple

Florsocker till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner i smeten. Blanda ihop och vispa inte! Tillsätt till sist gräddfilen. Häll upp i en smörad och bröad springform (20 cm).

Skala och skär upp äpplet i klyftor. Blanda ihop socker, ingefära och äppelklyftorna i en skål. Stick ner äppelklyftorna i smeten och sätt in i mitten av ugnen. Grädda i ca 30 minuter.

Låt svalna och pudra över lite florsocker.

Klart! Lycka till ♥

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »