Bakelser, Bakverk, Bullar, Mjuka kakor

Kanelbulls cupcakes

DSC_7699 DSC_7718 DSC_7732 DSC_7735DSC_7760 DSC_7783

Här kommer receptet på de cupcakes jag mumsade på på kanelbullens dag. Dessa måste ni bara prova att baka! Bland det godaste jag bakat och ätit!! 🙂

Muffins:

2 ägg

2 dl socker

150 g rumsvarmt smör

1,5 dl mjölk

3,5 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2 tsk stött kardemumma

1 tsk kanel

Fyllning:

1 dl socker

3 msk kanel

Frosting:

90 g rumsvarmt smör

7,5 dl florsocker

2 tsk citronsaft

150 g philadelphiaost

1 tsk vaniljsocker

Kanel att strö över

Muffins: Sätt ugnen 175 grader. Koka upp mjölken tillsammans med kardemumma och kanel. Låt svalna. Vispa socker och smör poröst. Blanda ner 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och varva ner dessa tillsammans med mjölken. Blanda till en jämn smet. Fyll upp till hälften i 12 muffinsformar. Blanda ihop sockret och kanelen och häll över smeten. Fyll därefter på med lite mer smet. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Frosting: Blanda ihop smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft. Tillsätt philadelphiaosten och rör om till en slät frosting. Spritsa på muffinsen och strö över lite kanel.

Klart! 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »