Bakverk,  Småkakor

Hallon & marängsnittar

DSC_2953 DSC_2955 DSC_2957DSC_2969 DSC_2971DSC_2980 DSC_2984

Nu är de dags för ett recept på lite småkakor tycker jag nog! Var ett tag sedan. Som ni redan vet vid de här laget så älskar jag att göra småkakor och jag ääälskar mördeg, hallon och maräng så varför inte göra något gott utav de!? Resultatet blev det här! En blandning mellan hallongrottor och jitterbuggar som blev helt underbart goda 🙂

Mördeg:

150 g kylskåpskallt smör

2 msk strösocker

3 dl vetemjöl

1 burk hallonsylt

Maräng:

2 äggvitor

2 dl strösocker

Hackad mandel att toppa med

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda snabbt ihop ingredienserna till mördegen antingen i en matberedare eller för hand. Var noga med att inte överarbeta degen! Plasta in degen och lägg in i kylen i 30 minuter.

Dela degen på två. Rulla ut den till två längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till litegrann och gör sedan en liten fördjupning där ni fyller med sylt. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills dem börjar få gyllenbrun färg.

Vispa marängen under tiden! Vispa först äggvitorna till ett fast skum. Strö försiktigt ner sockret och vispa på hög hastighet tills du får en fast maräng.

När kakorna är klara, skär försiktigt upp i snittar, spritsa över maräng på varje snitt och sätt tillbaka in i ugnen i ca 5-10 min tills marängen blir hård och fått lite färg. Låt svalna sen är de bara att äta och njuta 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »