Glöggbollar
Bakverk,  Choklad,  Julbak,  Julgodis

Glöggbollar

DSC_3685 DSC_3691

God förmiddag i stugorna!

Tänk att det är julafton imorgon! Jag längtar så mycket samtidigt som jag tycker denna dagen innan är minst lika mysig också med allt pyssel och fix inför imorgon. När alla i familjen hjälps åt att förbereda all mat och man provsmakar lite smått på allt samtidigt som julklappar slås in och julmusiken är på. Det tycker jag är så mysigt!

Jag tänkte ha ett riktigt maraton med sista minuten julgodis idag här på bloggen! Först ut är dessa glöggbollarna som jag tror t.o.m. en person som inte tycker om glögg skulle uppskatta. Receptet är desamma egentligen som till mina chokladbollar bara de att kaffet bytts ut mot glögg istället. Jag brukar ha i ca 2-3 msk glögg i smeten men det är en liten smaksak hur pass mycket glögg man vill att de ska smaka. Så var lite försiktiga och smaka er fram skulle jag råda er! 🙂

För ca 15 st behöver du:

100 g mjukt smör

1 1/2 dl strösocker

3,5 dl havregryn

2 tsk vaniljsocker

3,5 msk kakao

2-3 msk glögg

Pärlsocker att rulla Chokladbollarna i

Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Blanda därefter i vaniljsocker och kakao och tillsätt sist glöggen. Forma till små bollar och rulla i pärlsocker. Förvara chokladbollarna i kyl.

Kram, hörs snart igen med ett nytt recept 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »