Bakverk,  Choklad,  Julbak

Glöggbollar

Hej sköna fredag!

Idag har jag en kul fredag att se fram emot. Har suttit hela förmiddagen och gjort mina måsten och nu ska jag äta lite lunch och sen göra mig iordning för en dag med julklappsshopping med Viktor. Vi ska handla förhoppningsvis det sista som vi har kvar att handla. Jag tycker det är så kul och köpa julklappar så länge jag inte känner mig stressad med det i sista sekunden men i år känns det under kontroll. Det är så roligt just för att jag själv blir så himla glad av att se glädjen hos den andra som får något och det är värt så mycket för mig. Betydligt mer än att jag själv får något.

Nu ska ni få veckans fredagstips som idag blir glöggbollar! Tror nästan att en person som inte tycker om glögg t o m skulle kunna tycka om dessa. Det är klassiska chokladbollar där jag endast bytt ut kaffet mot glögg istället. Tänk bara på att det är en liten smaksak med hur pass mycket glögg man vill att det ska smaka. Mängden glögg jag skriver här är vad jag tycker är lagom men ta något mindre i början och smaka er fram tills ni tycker det är perfekt 🙂

För ca 15 st behöver du:

100 g mjukt smör

1 1/2 dl strösocker

3,5 dl havregryn

2 tsk vaniljsocker

3,5 msk kakao

2-3 msk glögg

Pärlsocker att rulla Chokladbollarna i

Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Blanda därefter i vaniljsocker och kakao och tillsätt sist glöggen. Forma till små bollar och rulla i pärlsocker. Förvara chokladbollarna i kyl.

Kram, ha en fin fredag ♥

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »