Bakverk, Choklad, Mjuka kakor

Ferrero Rocher rulltårta

  DSC_3925 DSC_3931 DSC_3933 DSC_3934

Jaaa wihooo va ja är glad idag! Äntligen har vi fått ordning på internet här hemma som bara krånglat den senaste tiden. Varit så himla frustrerande men nu behöver jag inte vara beroende av att ta mig till andra ställen för att låna wifi mer utan kan sitta hemma också och skriva här. Vilken lyx va!! 🙂

Jag kom att tänka på härom dagen att de inte är så jättelång tid kvar till alla hjärtans dag och då vill jag såklart tipsa er om någonting gott som ni skulle kunna göra tills dess, till exempel denna ljuvliga Ferrero Rocher rulltårta! Ja ska erkänna att vissa recept som jag delar med mig av är man lite mer nöjd med än andra. Jag delar aldrig med mig av något som jag inte tycker blev bra eller gott men vissa recept kan man känna lite extra för och denna rulltårta är precis ett sådant recept. Ja tycker detta blev en jättelyckad kombination med chokladrulltårtan och hasselnötsfyllningen som dessutom smakar nästan likadant som Ferrero Rocher chokladen på toppen.

Receptet nedan på själva rulltårtan är också hur bra som helst! Den spricker inte när man rullar ihop och blir perfekt luftig och fluffig. Ja vet själv så många gånger jag har gjort rulltårta som smakar jättegott men inte sett klok ut när man rullat ihop den men de här receptet är verkligen superbra!

Rulltårta:

3 ägg

1,5 dl socker

1 dl vetemjöl

0,5 dl potatismjöl

0,5 dl kakao

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk

Hasselnötsfyllning:

1 dl vispgrädde

1 paket Philadelphiaost (175 g)

75 g hasselnötter

1,5 dl nutella

Garnering

Vispgrädde

Ferrero Rocher

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker ordentligt vitt, luftigt och pösigt (ca 5 minuter). Blanda alla torra ingredienser för sig och sikta ner under omrörning. Tillsätt till sist mjölken. Häll upp smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämt och sätt in i mitten av ugnen i 5-6 minuter. Ta ut rulltårtan, strö över lite socker. Lägg därefter på ett nytt bakplåtspapper, därefter plåt och vänd på kakan. Låt kakan svalna innan du drar av bakplåtspappret och lägger på fyllningen.

Fyllning: Rosta hasselnötterna i 200 grader i 7 minuter.Ta ut dem, gnugga med en kökshandduk så skalet går av. Låt svalna. Mixa dem sedan så de blir finhackade. Vispa grädden och vänd därefter ner nutella och philadelphiaost. Blanda till en jämn kräm och tillsätt tillsist de mixade hasselnötterna.

Bred ut krämen över rulltårtan och rulla ihop försiktigt. Dekorera med vispgrädde och Ferrero Rocher.

Mums! 😉 Lycka till & kram!

5 Comments

  1. Elli

    Hej Hanna!
    Älskar dina fantastiska bakverk!

    Tänkte bara denna imorgon till en kollega som fyller år och har lite frågor.

    Hur stor skall formen vara?

    Stämmer det att kakan endast skall vara i ungen i 5-6 minuter?

    Och till sist, du har skrivit: “Lägg därefter på ett nytt bakplåtspapper, därefter plåt och vänd på kakan. ” Vad menar du med “därefter plåt”?

    Sorry för alla frågor men det får inte bli fel eftersom alla förväntar sig något gott tills på onsdag. =)

    Reply
    1. hannasbageri Author

      Hej Elli! Tack va roligt att höra! 🙂 Jag använder en ugnform som är 30*40 cm. De stämmer att kakan bara ska vara inne i 5-6 minuter. En rulltårta behöver inte längre tid i ugnen 🙂 När du tar ut kakan ur ugnen, strö över lite socker och lägg sedan på ett nytt bakplåtspapper över den färdiga kakan. Lägg sedan på en sval plåt över bakplåtspapper, ta tag i båda plåtarna och vänd snabbt så den svalna plåten hamnar längst ner och den varma överst. Hoppas detta hjälpte dig lite, annars är det bara att höra av dig igen! 🙂

      Kram!

      Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »