Bakelser,  Bakverk,  Choklad,  Dessert,  Mjuka kakor

Dubbla choklad & karamell brownies

DSC_2800DSC_2815 DSC_2821

Hej på er!

Hoppas ni har haft en bra helg! Jag sitter och dricker mitt obligatoriska kvällste samtidigt som jag skriver här till dig. Vill varna er för en ordentlig sockerchock om ni fortsätter läsa detta inlägg 😉

Detta recept som ni nu ska få passar perfekt om man vill göra något riktigt maffigt och inte spara på krutet direkt. Dubbla choklad & karamell brownies 🙂 O herregud säger jag bara va gott! Med lite vaniljglass till så har ni den perfekta efterrätten också. Jag som tillhör gruppen choklad och brownieälskare svävade lite smått upp till himmelriket när jag tog min första tugga av denna godbit 🙂

120 g smör

100 g mörk choklad (70 %)

2,5 dl strösocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1,5 dl vetemjöl

2 tsk kakao

1 krm salt

Fyllning & topping:

1 burk karamelliserad mjölk

Sätt ugnen på 180 grader. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna. Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om. Häll ner i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt brownien svalna och sätt sedan in den i kylen en stund så den blir lite fastare i konsistensen.

Skär upp brownien i fyrkantiga bitar. Bred på ett lager med karamelliserad mjölk (dulche de leche) på en fyrkant och lägg på ytterligare en fyrkant. Toppa med ett lager dulche de leche till och gör likadant med alla andra. Servera gärna med vaniljglass 🙂

Mmmmmmums!!

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »