BakverkChokladTårtor

Drömtårta med flädersmörkräm

DSC_1844-1024x683 DSC_1852-1024x683 DSC_1853-1024x683

Fredag idag vilket betyder att de är dags för ett fredagstips! Idag tänkte jag tipsa er om en somrig rulltårta som är en klassisk drömtårta bara de att den är fylld med en flädersmörkräm istället för en vanlig smörkräm. Jättegod och en liten rolig tvist att göra nu på sommaren 🙂

Rulltårta:

3 ägg

1,5 dl socker

1 dl vetemjöl

0,5 dl potatismjöl

0,5 dl kakao

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk

Flädersmörkräm:

100 g rumsvarmt smör

4,5 dl florsocker

5 msk koncentrerad flädersaft

1 tsk pressad citron

1 liten nypa salt

2 msk philadelphiaost

Rulltårta: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker ordentligt vitt, luftigt och pösigt (ca 5 minuter). Blanda alla torra ingredienser för sig och sikta ner under omrörning. Tillsätt till sist mjölken. Häll upp smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämt och sätt in i mitten av ugnen i 5-6 minuter. Ta ut rulltårtan, strö över lite socker. Lägg därefter på ett nytt bakplåtspapper, därefter plåt och vänd på kakan. Låt kakan svalna innan du drar av bakplåtspappret och lägger på fyllningen.

Flädersmörkräm: Vispa smör och hälften av florsockret till en len och jämn massa. Tillsätt salt, philadelphiaost, citronsaft och flädersaft under omrörning. Vänd tillsist ner resten av florsockret. Skulle det vara så att smörkrämen skär sig kan ni hälla upp 1 dl i en skål och värma i micron och sedan hälla ner detta långsamt i resten av smörkrämen under snabbt vispande.

När kakan svalnat, bred ut krämen över kakan och rulla ihop. Låt rulltårtan stå kallt ett tag innan ni skär upp den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *