Bakverk,  Choklad,  Dessert

Chokladkaka med kokostosca

DSC_3529 DSC_3537

Här kommer receptet på helgens chokladkaka med kokostosca!

Chokladkakan har en sådär kraftig chokladsmak som jag bara älskar när man äter något med choklad i och som pricket över i:et toppas den med ett krispigt toscatäcke av kokos. Så gott och kombinationen är hur god som helst!! Till er chokladälskare, detta kan ni inte missa!

Chokladkaka:

175 g rumsvarmt smör

2,75 dl socker

1,5 dl kakao

0,5 dl sirap

1/2 krm salt

3 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

Kokostosca:

200 g riven kokos

1,5 dl sirap

0,75 dl vispgrädde

2 dl socker

75 g smör

Chokladkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör pösigt. Häll ner kakao, salt och sirap och rör om. Häll ner 1 ägg i taget under omrörning. Sikta ner vetemjöl under omrörning. Smöra en form (22 cm) och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.

Kokostosca: Under tiden kakan är i ugnen kan du börja med toscan. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, socker och grädde och låt småkoka i 5 minuter. Tillsätt kokosflingorna, rör om och tag bort från plattan när de börjar koka. Häll över toscan på chokladkakan och sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter tills toscan fått en gyllenbrun färg.

Låt svalna och skär sedan upp i tårtbitar!

Lycka till!! 🙂

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »