Chokladdrömmar
Bakverk,  Choklad,  Småkakor

Chokladdrömmar

DSC_2041DSC_2047DSC_2053 DSC_2055

Som ni redan vet sen tidigare så är vaniljdrömmar min absoluta favorit när de kommer till småkakor. Konsistensen, smaken ja allt är så bra som det bara kan bli så vaniljdrömmar bakar ja mer än ofta 😉 Denna gång blev jag dock sugen på att göra dem med choklad istället och de blev minst lika goda kan ja säga! Vad sägs om småkakor med en len smak av choklad och som smälter i munnen? Då ska ni göra dessa!

Ett tips till er är att röra ihop smör och socker för hand och inte i maskin. Risken är att de annars flyter ut lite mer i ugnen och blir väldigt platta. Jag gjorde det misstaget första gången och fick slänga hela satsen. Så gör det för hand istället så slipper ni få fula kakor som jag fick första gången :)

ca 20 st:

75 g smör

1,5 dl socker

1,5 tsk vaniljsocker

0,5 tsk hjorthornsalt

0,5 dl kakao

2,5 dl vetemjöl

0,5 dl rapsolja

Blanda smör, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt oljan lite i taget under vispande. Blanda ihop mjöl, hjorthornsalt och kakao och sikta ner i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg. Rulla ihop till små bollar (tänk på att de flyter ut och blir större i ugn så gör mindre bollar än vad du tror) och placera ut dem med jämna mellanrum på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »