Bakverk,  Choklad,  Mjuka kakor,  Småkakor

Choklad whoopies med bountyfyllning

DSC_8799 DSC_8804DSC_8806 DSC_8808 DSC_8810

Hej på er!

Idag är jag lite sliten efter en lång resdag igår! Vi bilade från Malmö ner hit till Heerenveen och de hela tog 8 h så vi klev innanför dörren strax innan klockan 2 i natt. Tog lite längre tid än tänkt då det var spöregn större delen av resan. Som tur var så hade ingen av oss någon tid att passa idag förrän vid lunchtid så vi kunde ta en lång och skön sovmorgon! 🙂

Helgen har varit helt underbar hemma i Malmö. Blev först ett stopp på vägen hos några vänner i Danmark i torsdags där vi spenderade en natt och sedan fortsatte vi resan till Malmö på fredagen. Kort och intensivt men oj så skönt att få träffa alla. Nu är det ca 3,5 v här i Holland sen åker vi hem till Sverige för sommarsemester! Så härligt!!

Förutom mina peanutbutter chocolate chip cookies tog jag även med mig dessa chokladwhoopies med bounty hem till Malmö! Supergoda och jag som älskar bounty tyckte dessa var en 10-poängare. T o m Viktor som inte tycker om bounty tyckte dessa var goda!

Till ca 40 st (20 dubbla)

100 g rumsvarmt smör

1,25 dl socker

1 ägg

2 tsk bakpulver 

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

3 dl mjöl

1,25 dl mjölk

1 krm salt

Bountyfyllning:

En halv burk sötad kondenserad mjölk 

125 g kokos

Choklad whoopies: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör fluffigt. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet. Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt dessa under omrörning. Vänd tillsist ner mjölken och blanda försiktigt och varsamt. Spritsa ut kakorna på en bakplåtsklädd plåt (gör dem något större än en femkrona med stort mellanrum mellan varandra då de flyter ut en del). Har ni inte en spritsare går det bra att klicka ut med en sked. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 9-10 min. De ska vara mjuka o fluffiga i mitten så var noga med att de inte bränna i kanterna!

Bountyfyllning: Blanda kokosen och den kondenserade mjölken och rör om till en jämn fyllning!

Montering: Spritsa ett lager bountyfyllning på undersidan av en choklad whoopie. Lägg sedan på en annan och sikta över lite florsocker (om ni vill).

Kram 

7 kommentarer

  • Frida

    Ska man använda den kondenserade mjölken som den är när man öppnat konservburken eller ska den kokas innan? 🙂

    • Hanna

      Det beror lite på hur du vill att det ska smaka. Karameliserad mjölk (även kallad dulche de leche) smakar kola till skillnad från kondenserad mjölk så då blir det inte den klassiska bounty smaken som du får med kondenserad. Jag rekommenderar dig att ta kondenserad mjölk 🙂 Kram

    • Hanna

      Inga problem alls! Se till att förvara dem i en kakburk i kylen och ta fram dem ca en kvart innan servering 🙂 Tänk bara på att inte stapla dem på varandra utan bakplåtspapper mellan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »