Bakelser, Bakverk, Choklad

Choklad & jordgubbscupcakes med en överraskning

Hej ♥ 

Hoppas allt är bra idag. Jag brukar ju egentligen dela med mig av ett lite nyttigare recept på måndagar men eftersom det är alla hjärtans dag imorgon får det bli ett litet undantag. Vi brukar inte fira denna dag något jättespeciellt egentligen men att baka något gott att bjuda på tycker jag är ett perfekt sätt att fira dagen och visa uppskattning på. Dessa choklad och jordgubbscupcakesen känns som klippt och skurna till denna dag och tänk vilken överraskning för den/dem som får äta dessa. Att det gömmer sig både en hel jordgubbe och en gömma av nutella i muffinsen gör nog de allra flesta smått chockade! Riktiga kärlekscupcakes! 🙂

Till ca 12 st:

Muffins:

1 dl kakao

1 dl mjölk

1 dl gräddfil

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

100 g smör

2 dl strösocker

3 st ägg

En burk nutella

Frosting (Recept taget här) :

250 g rumsvarmt osaltat smör

500 g florsocker (ca 8 dl)

 4 msk jordgubbssylt

1 tsk citronskal

Garnering:

Jordgubbar

Valfritt Strössel

Muffins: Börja med att lägga små klickar av nutella på ett bakplåtspapper och sätt in i frysen. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker rejält vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner. Vänd till sist ner mjölken och gräddfilen och rör om till en slät smet. Klicka ner smeten och fyll muffinsformarna till 2/3. Tryck ner en bit frusen nutella. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna

Frosting: Vispa smör slätt och blanda ner florsocker. Tillsätt sylt och vispa i 5 minuter till en fluffig frosting. Tillsätt citronskal och rör om.

Skär av bottnarna på jordgubbarna och ställ en på varje muffins. Spritsa runt jordgubben och täck den med frostingen. Strö över lite strössel.

Kram 

One Comment

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »