Bakverk,  Choklad,  Småkakor

Arraksbollar

DSC_3172 DSC_3182Idag vill jag dela med mig av receptet på dessa arraksbollar igen. Jag delade med mig av det för första gången förra året men jag tycker de förtjänar att få synas lite mer eftersom de är så ruskigt goda! De känns som detta är ett bakverk tyvärr blivit lite bortglömt på sistone jämfört med mycket annat idag och det är lite synd. De är i och för sig lite speciella så jag förstår att det inte är alla som tycker om smaken av dessa men jag tillhör kategorin som tycker de är supergoda. Roliga är dem dessutom att baka och det är samma smet som man gör till mina rosa dammsugare bara det att jag rullar dem till bollar och doppar dem i choklad istället för att göra dem avlånga och linda in i rosa marsipan 🙂

Till ca 10 st:

3,5 dl sockerkakssmulor (recept på sockerkaka hittar du HÄR)

100 g rumsvarmt smör

1 dl florsocker

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

Ca 2 msk arraksessens (lite beroende efter tycke och smak)

200 g mörk choklad (70 %)

1 tsk rapsolja

Chokladströssel

Börja med att mixa ihop en bit av en sockerkaka så du får 3,5 dl sockerkakssmulor. Blanda ihop smör, kakao, vaniljsocker och florsocker. Häll ner sockerkakssmulorna och blanda ordentligt. Smaksätt med arraksessensen. Ställ in smeten i kylen i en timme.

Smält chokladen över ett vattenbad. Ta ut smeten från kylen och forma till bollar. Doppa bollarna i chokladen och därefter i chokladströsslet. Ställ in i kylen och låt stelna.

Klart! Kram på er ♥

6 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »