Smördegsknyten med karamelliserade äpplen
Bakelser

Smördegsknyten med karamelliserade äpplen

Nu när hösten närmar sig börjar jag och säkerligen många av er också bli sugen på att baka med äpplen. Högsäsongen för äpplen är ju verkligen på hösten och det finns så oändligt mycket gott man kan göra med denna frukt. Här nedan kommer ett busenkelt men ack så himla gott recept på smördegsknyten med karamelliserade äpplen. Smördegen köper jag färdig i frysdisken så det är himla smidigt att svänga ihop snabbt. Servera dessa gärna med lite vaniljsås till och du har en ljuvlig dessert!

Till 8 st:

4 djupfrysta smördegsplattor

2 stora äpplen

50 g smör

0,75 dl råsocker

2 tsk kanel

1 ägg

Florsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Tina upp smördegsplattorna under tiden du gör äpplena. Skala och skär upp äpplena i små bitar. Stek tillsammans med råsocker, smör och kanel i en stekpanna på svag värme tills äpplena börjar bli lite mjuka och blandningen får en seg konsistens. Ställ åt sidan.

Skär smördegsplattorna på mitten och kavla ut dem på ett mjölat bakbord till fyrkanter på ca 15*15 cm. Lägg en lagom stor klick med äppelfyllning i mitten på varje smördegsplatta och nyp ihop ändarna. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och pensla med ett uppvispat ägg. Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna något.

Precis innan servering, pudra över lite florsocker och servera gärna med lite vaniljsås till. Så gott!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »