Bakelser, Rulltårta

Kokosrulltårta med citroncheesecake fyllning

Hej på er!

Här kommer ett nytt recept på en rulltårta som blev fantastiskt god! Inte sådär tung och mäktig som jag först var rädd för på grund utav fyllningen. Att ha lite kokos i själva rulltårtan gjorde också jättemycket för smaken och konsistensen, blev lite roligare och det tillsammans med citroncheesecake fyllningen (som jag hade hade kunnat äta en hel skål utav) blev det en fullträff! Själva fyllningen kan ni välja att först lägga på ett lager utav lemoncurd och sedan vispa ihop resterande ingredienser och lägga över eller göra som jag, blanda ihop alla ingredienser inklusive lemoncurden och bred ut. Vilket som går bra och jag tror det blir lika gott oavsett! 🙂

Rulltårta:

3 ägg

1,5 dl socker

1,25 dl vetemjöl

0,75 dl potatismjöl

3 dl kokos

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk

Fyllning: (Receptet hittade jag här)

1 dl lemoncurd (Recept på egen lemoncurd hittar ni här

200 g philadelphiaost

2 dl creme fraiche

1,5 dl florsocker

Rulltårta: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker ordentligt vitt, luftigt och pösigt (ca 5 minuter). Blanda alla torra ingredienser för sig och sikta ner under omrörning. Tillsätt till sist mjölken. Häll upp smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämt och sätt in i mitten av ugnen i 5-6 minuter. Ta ut rulltårtan, strö över lite socker. Lägg därefter på ett nytt bakplåtspapper, därefter plåt och vänd på kakan. Låt kakan svalna något innan du drar av bakplåtspappret och lägger på fyllningen.

Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser till en slät och fin konsistens. Bred på ett lager på rulltårtan. Rulla ihop försiktigt, lägg den med skarven nedåt, låt svalna helt och servera gärna med lite lättvispad grädde och färska bär 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »