Jordgubbsmazariner med fläderglasyr

DSC_6392 DSC_6396 DSC_6407DSC_6412 DSC_6414

Dessa jordgubbsmazariner med fläderglasyr passar helt perfekt att göra till midsommaraftons fikan på fredag. Kan inte bli mer svensk sommar än så här! 🙂 Jag som börjar bli mer och mer förälskad i mazariner ville därför prova att göra en somrig variant och då blev resultatet dessa. Ja tror och hoppas ni kommer tycka om dessa lika mycket som jag 🙂

Till ca 12 st:

Mördeg:

100 g rumsvarmt smör

3 dl vetemjöl

0,25 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

250 g mandelmassa

125 g rumsvarmt smör

0,25 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

1 dl jordgubbssylt

Glasyr:

2 dl florsocker

1,5 msk koncentrerad flädersaft

Garnering:

Jordgubbar

Mördeg: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Nyp ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i aluminiumformar och ställ in i kylen.

Fyllning: Riv mandelmassan och blanda denna med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Ta ut formarna ur kylen och fördela lite jordgubbssylt i botten på varje form. Fyll sedan på med mandelmassafyllningen upp till ca 3/4 av formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Glasyr: Blanda ihop florsockret och florsockret till en slät glasyr. Skulle den vara för fast/lös i konsistensen kan ni bara tillsätta lite mer av antingen vattnet eller florsockret. Glasera mazarinerna när de svalnat och lägg på en jordgubbe. Ställ in i kylen och servera när glasyren stelnat!

Klart! 🙂

2 thoughts on “Jordgubbsmazariner med fläderglasyr

Leave a Comment