Baileys kladdkaka

Länk till detta recept

DSC_1896 DSC_1893 DSC_1886

Hej på er!

Ni får ursäkta för dålig uppdatering här inne just nu men jag har så fullt upp med skolan så ja hinner knappt göra någonting annat än att plugga inför tenta och skriva uppsats. Ibland får man allt på en och samma gång som distansstundent, kursernas examinationer krockar och så har de verkligen blivit för mig nu tyvärr. Jag har till och med fått avboka alla helgens roliga planer vi hade för jag inte hinner med. I eftermiddag skulle vi egentligen åkt över till Malmö för att äta middag med några vänner och imorgon till söndag skulle vi haft två heldagar här i Köpenhamn med några andra vänner men inget av de blir av nu och de känns så himla trist. Jag försöker tänka att vi kan ta igen allt detta inom några veckor istället men de känns trist som tusan just nu ändå och mitt dåliga samvete ska vi inte prata om.

Men till något roligare! Här kommer veckans fredagstips! 🙂 En helt underbar Baileys kladdkaka. Jag är egentligen inget stort fan av sprit och dricker mestadels bara vin när de kommer till alkohol men om de är något lite starkare jag kan känna är ok så är de Baileys, eller kärringdricka som man också kallar de 😉 Den här kladdkakan är min klassiska kladdkaka som endast är smaksatt med lite Baileys och jag tycker den är hur god som helst! Speciellt när den fått stå i kylen i några timmar innan servering. Däremot tror jag att kladdkakan kan vara en liten smaksak. Jag tror kanske inte alla tycker den är de godaste de smakat då den får en ganska så speciell smak men de jag bjudit den på har alla bara gett den tummen upp så här hemma älskar vi den. Servera gärna med lite lättvispad grädde till så har du en klockren dessert!

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

2,5 msk Baileys

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladbitar och smält försiktigt under omrörning. Låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner Baileys och därefter smör/chokladblandningen. Vänd tillsist ner resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet. Häll ner i en bakplåtsklädd form och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt stå i kylen i 1 h timme innan servering. Skär upp i bitar och servera med lättvispad grädde och färska bär.

Dela med dig

Ett svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept